Bloggportalen utan ägare?

Så här står det under fliken Om på Bloggportalen.se:

OM BLOGGPORTALEN

Denna sajt – Bloggportalen.se – startades av författaren och bloggaren Sigge Eklund i augusti 2005. Tanken var att skapa en katalog över de svenska bloggarna, så att:

  • Folk som läser bloggar lätt skulle kunna hitta och upptäcka nya bloggar
  • Folk som bloggar skulle kunna få sina bloggar upptäckta av nya läsare

I mars 2006 tog Aftonbladet över Bloggportalen. I december 2011 tog Twingly över Bloggportalen och drev den fram till och med oktober 2015.

Och sedan då?
Vem driver Bloggportalen nu?
Vem har ansvar för att det fungerar?
Visst det är en gratis tjänst, men om instruktionerna inte fungerar borde det finnas någon form av support.

Någon därute som har en aning om vem som driver Bloggportalen och hur man kommer i kontakt med dem?

Svenåke Boström
svenake.bostrom@gmail.com

I Lund är man framsynta och satsar på spårvagnar

 

Snart rullar spårvagnarna i Lund.

Snart rullar spårvagnarna i Lund.

Jag skrev i september 2013 ett inlägg om att Sundsvall borde återinföra spårvagnstrafik. Jag skrev redan då om Lund som planerade att bygga en ny spårväg i stan. Nu har det blivit verklighet. Den 15 februari (2017) var det högtidlig invigning av satsningen som ska ge Lund spårvägstrafik. Om två år rullar de första spårvagnarna i stan.

Läs mer här, http://www.sparvaglund.se/

Här skriver Sydsvenskan om projektstarten.

Skicka vykort eller julkort om du vill sticka ut

Det är bara att konstatera att vykorten har fått en renässans. In takt med att flödet i inkorgen för epost bara ökar, både av förväntad post och av oönskad spam, så sticker man ut i mängden genom att skicka brev eller vykort.

Ett personligt handskrivet brev, eller vykort, det missar ingen numera. Det blir mer som en värdehandling, gentemot det ökande antalet skräppost som blandar sig med vanlig epost i vår inkorgar i datorn. Mer personligt helt enkelt.

När jag för några år sedan började producera lokala historiska vykort i svart-vitt tryck var det mest som en hobby. Men efterfrågan växte och fler och fler frågade efter nya vykort i färg från Sundsvall eftersom utbudet var så dåligt. När jag sedan våren 2014 började göra vykort med motiv över och från Sundsvallsbron, då blev det en riktig succé.

Så det är ingen tvekan om annat än att vykorten är på väg tillbaka. Skicka brev eller vykort om du vill sticka ut. Tänk på det när det nu snart är dags att skicka julkort.

Motiv över Sundsvalls centrum från Sundsvallsbron, samt två bilder på bron.

Motiv över Sundsvalls centrum från Sundsvallsbron, samt två bilder på bron.

Två hjärtan möttes på Almamia Lilla Scenen

Almamia logga

Vid den sista konserten på Almamia Lilla Scenen överlämnade Yamandu Pontvik stafettpinnen i form av röda rosor, till Teater Soja, som tar över lokalen. Teater Sojas ledare svarade med att lämna över pepparkakshjärtan. “Vi har ju upptäckt att både Almamia och Teater Soja har ett rött hjärta i vår logo,” förklarade de.

SONY DSC

Yamandu Pontvik fick ett stort pepparkakshjärta av Teater Sojas Malin Berglund, Sofia Andersson och Jan Boholm.

SONY DSC

Yamandu Pontvik, Malin Berglund, Sofia Andersson, Jan Boholm och Titti Pettersson.

SONY DSC

Almamias Styrelse applåderar Teater Sojas övertagande av Lilla Scenen.SONY DSC

Malin Berglund, producent, tillsammans med Sofia Andersson och Jan Boholm som har startat och driver Teater Soja.

Livsfarlig färd söderut

Så här kan det se ut när man beger sig söderut och det är ishalt på vägen och solen står lågt. När allt helt plötsligt blir vitt är det bara att hoppas på att inget dyker upp på vägen. Bromsa? Jo, visst men då gäller att man inte har någon av dom där självmordskandidaterna halvvägs in i bakskärmen. Dom som tror att deras reaktionstid är 0,5 sekunder eller mindre.