Blås liv i IN-gallerian!

I ett tidigare inlägg presenterade jag en drastisk idé för att blåsa liv i Stenstan, nämligen att Glasa in Storgatan! Från Stora torget upp till Olof Palmes torg. Men för att vi ska kunna väcka liv i stenstan hela året så måste ju även handeln fungera. Jag tog en promenad genom IN-gallerian häromdagen och tycker att det är tråkigt att se så många avstängda och igenbommade affärsytor. Så vad är problemet?

Snurrar vi runt i Birsta kring varje månadsskifte så kan man lätt konstatera att handeln verkar snurra på som vanligt, trots lågkonjunktur. Visst, vi har det väl omskrivna parkeringsproblemet i stan, men det kan inte vara hela sanningen. Jag är övertygad om att det skulle gå att få den stora IN-gallerian mer attraktiv med relativt enkla medel. Helt enkelt göra gallerian mysigare och med en bättre service. Vilket skulle kunna påverka hela handeln i stenstan. Hur då? Jo genom några enkla grepp. Jag jämför med gallerian i Solna centrum, som jag numera besöker rätt ofta.

Några tips, (se även bilder nedan):

  • En food court på en plats centralt i gallerian. Det blir en naturlig mingelplats som drar folk.
  • Gratis WiFi utan krångliga inloggningar (se Solna Centrum).
  • Laddstationer för mobiltelefoner och mysiga hörnor där man kan slå sig ner utan att behöva betala fika eller mat.
  • Fler aktiviteter, särskilt på helgerna – artister, tävlingar, och prova på, exempelvis avsmakningsmeny på någon restaurang, testa din golfsving, pricka korgen med Dragons, etc.
  • En fungerande reception i anslutning till “stora entrén” där man kan lämna tävlingssvar, köpa presentkort och få hjälp att hitta om man är ny i stan. Visst det fanns någon sorts reception tidigare, men den var ju helt offside.

Fritt och öppet trådlöst när (WiFi) ska det vara.

Sätt dig ner och koppla av en stund och ladda batterierna!

Tråkiga döda ytor i IN-gallerian skulle kunna utnyttjas bättre.

Läs även mitt tidigare inlägg En mer levande stad