Världsreportern Anders Thorsell skriver åt Njus

Anders Thorsell skriver reserapporter på Njus.me.

Anders Thorsell skriver reserapporter på Njus.me.

När Anders Thorsell började resa världen runt på sin lediga tid, då kallade han det för chock-turism. Han åkte ofta till platser eller miljöer vi andra gärna undviker. Så fick han också upplevelser utöver det vanliga. Att kalla honom världsreporter är ingen överdrift, han har besökt

Men det har alltid varit bilden som varit i centrum för Anders. Att dokumentera och dela med sig av sina reseminnen, det började han med direkt. Numera har han en egen bildbyrå i form av webbplatsen ffaphoto.com, och på resefoto.net. De vackra och ofta stämningsfulla bilderna från Sundsvall med omnejd lägger han ut på sundsvallsbilder.com, men där rapporterar han också från favoritlaget Giffarnas hemmamatcher.

Att Anders Thorsell är en excellent fotograf kan vem som helst snabbt konstatera. Efter att ha sett hans bilder under många år fascineras man av mångfalden och de ofta närgångna personporträtten. Nu har han också börjat att berika den nya nyhetssajten Njus.me med sina resereportage.Njus.me, med säte i Sundsvall, börjar nu få allt mer intressant innehåll.

Har du gjort några resor i år Anders?

– Ja, i januari blev det en sväng till Kambodja och Thailand. I mars var jag på Cypern, i Aten samt i Prag. I april var jag i Vitryssland och Ukraina. När jag besökte Cypern blev jag “klar” med Europa. Nu har jag besökt alla länder där. Jag hoppas på fler resor i höst och vinter, säger Anders Thorsell.

Om du är intresserad av resor eller att veta mer om exotiska platser världen runt, missa inte Anders artiklar.