Ingen fylla på efterfesten!

Magnus Uggla på Konsertfesten i Sundsvall

Jag kan berätta för de oroliga ledamöterna i kommunens alkoholenhet att det serverades en hel del öl och vin i Spegelbaren på Hotel Knaust i fredags. Ända fram till klockan fyra. Men ingen raglade därifrån berusad. (Bilder nedan).

För övrigt tänker jag inte såga Konsertfesten för kö-kaoset på fredagen, men det finns i alla fall en fråga jag vill ställa: “Har detta hänt tidigare på Konsertfesten?” Jag kan inte minnas det.

I fjol gick vi på Eagles-konserten, ungefär lika sent som i fredags. Inte var det några problem att komma in då. Inget köande som i år. Nu hamnade vi i en kö som gjorde att vi missade halva Uggla-konserten.

Visst, jag kan delvis hålla med ett inlägg på Konsertfestens Facebooksida, “Det säger sig självt att det blir långa köer om man dyker upp strax innan Uggla börjar.”
Men att köa en och en halv timme som vissa fick göra, då har någon tänkt fel. Man måste ha ändrat något i organisationen av insläppet för att detta kaos ska uppstå. Nu tog man ju konsekvensen av detta och öppnade grindarna med en förenklad kontroll.

Kö till Konsertfesten

Kön ringlade långt över Storbron och västerut på Storgatan.

Släppte på biljettkontrollen gjorde man även vid både södra och norra läktaren efter någon timme. De som hade betalat omkring 700 kronor för att sitta under tak upptäckte snart att man lika gärna hade kunna köpa en ståplatsbiljett och sedan kliva upp på läktaren när det började regna. För särskilt på norra läktaren fanns en hel del tomma platser.

Nog om detta. Det var en härlig musikfest! Magnus Uggla hade väl kanske inte en av sina bästa dagar, men det svänger rejält så det kompenserar avsaknaden av riktigt engagemang. Bästa framträdandet med Uggla som jag hört var förresten på Hamburger Börs för några år sedan.

Kent och Bryan Adams var självklart konsertfestens stora behållning. En riktigt kul grej var också när Bryan Adams plockade upp en tjej från publiken att sjunga med honom. Tyvärr stod jag för långt bak just då, så jag fick inga bra bilder. Men tjejen heter Sandra Löfgren, från Sundvall men nu boende i Linköping. Hon berättade också att hon jobbar som djursjukvårdare, och sjunga kunde hon verkligen. Grattis till sångpremiären på Norrporten Arena!

Sedan blev det efterfest med bra tryck!

Jag har ju själv i ett tidigare blogginlägg kritiserat kommunen för det mycket märkliga agerandet kring Knausts efterfest. Därför var jag ju tvungen att kolla hur det gick med festen. När vi anlände till Spegelsalen på Hotel Knaust, strax efter att musiken och fyrverkerierna på Norrporten Arena tystnat, då var det redan full fart på efterfesten. Och allt mer högtryck blev det allteftersom fler och fler anlände och dansgolvet fylldes.

Naturligtvis var det ingen som förväntat sig att storstjärnorna skulle dyka upp. Dom fick man möjligen skymta på väg upp till rummet. En och annan musiker och roddare (råddare alltså) tittade in, men annars var det mest nöjessugna sundsvallsbor som minglade runt, dansade, käkade hamburgare och drack.

Ja, just det. Tänk att det går att ha en fest med alkohol fram till klockan fyra på natten utan att det blir fylleslag på stan. När vi själva promenerade de få kvarteren hem klockan fyra, då var det lugna gatan. Och inte hade jag sett en enda person ragla utför entrén till Knaust under kvällen.

Man undrar just hur folket på kommunen resonerar när man tar sådana tokiga beslut att inte bevilja förlängd alkoholservering, från 03 till 04 vid ett sånt här tillfälle? Om ett antal Sundsvallsbor får festa en timme längre så blir det kaos i stan, eller…?

Tur att det finns förnuftigare folk i Kammarrätten som tillbakavisade kommunens överklagan och säger att  det inte finns “tillräckligt påvisbara risker för olägenheter i fråga om ordning och nykterhet eller särskild risk för människors hälsa”. Kammarrätten tycker inte heller att kommunens egna riktlinjer får stå över alkohollagen.

Tack kammarrätten, vi fick en trevlig fest!

Kent på Konsertfesten i Sundsvall

Kent på Konsertfesten i Sundsvall.

När Bryan Adams tog över scenen fylldes hela arenan med folk.

När Bryan Adams tog över scenen fylldes hela arenan med folk.

Spegelsalen fylldes snabbt när det blev chans till en riktigt sen efterfest.

Spegelsalen fylldes snabbt när det blev chans till en riktigt sen efterfest.

Katarina Dymarek och Linus Wallin på dansgolvet. DJ var Danne Andersson.

Snyggaste bilderna från Konsertfesten ser ni för övrigt på Sundsvallsbilder.com, plåtade av kompisen Anders Thorsell.

 

2 thoughts on “Ingen fylla på efterfesten!

  1. Trillade in på denna sidan (då man sitter och har lite halvt hemlängtan till staden i norr) och läste både nya och gamla inlägg..
    Hittade bla ett gammalt inlägg om festen på Norrporten Arena..ville bara tacka för de fina orden dånar fick möjligheten att gästa Bryan Adams på scen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *