Drakfestivalen fick flygande start med Drakloppet (läs resultatlistan)

Start Drakloppet linje svart

Drakloppets längsta sträcka (svart), startade på Storgatan vid torget

På onsdag kväll tjuvstartade Drakfestivalen med Drakloppet, från Stora torget upp till Norra berget.

I år går Drakfestivalen från en ren gratisfest till en festival där man får betala för att se och höra artisterna på fredag och lördag efter 18.00. Torsdag däremot är det fri entré hela dagen. Det återstår att se hur det fungerar.

Drakloppet avgjordes i två avdelningar, dels Röda draken som startade vid Gaffelbyn och Svarta Draken som startade vid Stora torget. Drakloppet ingår i Salomon Trail Tour.

Magnus Johansson

Min granne Magnus Johansson, SPP fritid, var förhoppningsfull inför Drakloppet. Han sprang den Svarta Draken på 10 km, med start från torget. Han tog sig in på en hedrande 73:e plats av de 93 deltagarna.

Precis som jag lagt in ett klagande inlägg på Drakloppets hemsida över att jag inte fått resultatlistan som var utlovad till 21.30 –  då kom mejlet med resultatlistan. Resultat Drakloppet SalolomTrail tour Svall 2012, (som pdf).

De tre första i Herrar 10 km blev:
1. Henrik Löfås, Tigerbalsam, 36.52
2. Andreas Svanebo, Sundsvall, 37.04
3. Magnus Lindberg, Ockelbo SK, 39.40

De tre första i Damer 10 km blev:
1. Yoie Bolin, Hässelbu SK, 43.42
2. Sara Lindborg, Trångsvikens IF, 44.28
3. Susanne Liukkonen, IF Strategen, 46.45

Blitzkrieg Blues, hårdrockband från Sundsval

Strax efter att löparna i Drakloppet lämnat starten vid torget så drog nästa aktivitet igång. Då var det dags för onsdagsrocken från torgscenen, först ut var Blitzkrieg Blues, (bilden ovan) …

… och runt hörnet vid Stadshusverandan spred sig dofterna från onsdagsgrillen. Det händer alltid något i Stenstan, (i alla fall på sommaren).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *