Fixade snygg väggbild till Café Charm

Personal och cafégäster i gamla Café Wänhem blickar in i framtiden, in till Café Charm ungefär 100 år senare.

Det är fler än Stenstan Visitors Center i Stadshuset som har upptäckt att det är snabbt och enkelt att fixa bilder via Designsundsvall.se. När nyinredda Café Charm på Storgatan 34 öppnade häromdagen så fanns en av bilderna från mitt historiska arkiv på en av väggarna.

Bilden kommer från en föregångare i Sundsvalls caféliv, nämligen från Café Wänhem som i början av 1900-talet låg på Trädgårdsgatan 23 i korsningen Esplanaden-Trädgårdsgatan. Café Wänhem var ett “nykterhetscafé”. Ett alkoholfritt café som var ett alternativ till de ölcaféer som fanns runt om i stan.

Café Wänhem låg på Trädgårdsgatan 23.

Interiör från Café Wänhem.

One thought on “Fixade snygg väggbild till Café Charm

  1. Pingback: Gamla Sundsvallsbilder på Innergården 1891 | Sundsvallsbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *