Vad händer med Gatufesten?

Gatufesten – mest mat och mingel?

Både 2011 och 2012 minskade antalet betalande till Sundsvalls Gatufest. Det kan finnas två anledningar till detta. Dels att publiken tröttnat på den form gatufesten har, eller att musikutbudet inte faller publiken i smaken.

Det kan naturligtvis vara en kombination av båda faktorerna. Men uppenbarligen står gatufesten inför ett vägskäl, vilket också vd:n Anna Frisk konstaterar i en intervju i Dagbladet, där hon bland annat säger:

“Har man en festival där det blir färre och färre besökare måste man ju titta hur man kan vända på det. Jag är aldrig helt nöjd med formatet utan jag vill hela tiden jobba för att bli bättre.”

Tyck-till-sidan i Sundsvalls Nyheter i dag (fredag 2012-07-27) tar jag upp detta med Gatufesten, som en uppföljning till min krönika i Sundsvalls Nyheter förra veckan.
Det finns alla anledning att hålla liv i diskussionen om vad som kommer att hända med Gatufesten. Framför allt vore det ju synd om festen skulle självdö på grund av fel vägval. Sundsvalls Gatufest är ju en riktig hemvändarfest, på en perfekt tid mitt under sommaren.
Att man sålt drygt 3.000 färre biljetter i år än förra året tror jag beror på att många istället väljer att satsa sina pengar på Konsertfesten på Norrporten Arena. Där finns ju ett bredare och bättre artistutbud. Det är ju utan tvekan så att Anders Tjacka är den som är den verklige experten i detta sammanhang. Han vet vad folk vill ha och vad man vill betala för.
Det är också möjligt att denna utveckling fortsätter. Därför finns det all anledning att se över vilka möjligheter till förändringar som finns för Gatufesten.
En möjlighet är ju att göra om den helt och hållet till en gratisfestival, vilket ju fungerar i en del andra städer. De som driver mat-tälten, samt andra som hyr utrymme på området, tillsammans med sponsorer av olika slag får dra in pengar till det gemensamma artistutbudet. Som vanligt kompletterat med artister i de olika tälten.
Ett annat alternativ är att ha en del av området som betalområde, där det finns 2-3 scener med varierat utbud av musikstilar. Själv tror jag mest på detta alternativ, enligt det förslag jag nämner på Tyck-till-sidan:
“Låt torget vara öppet för allmänheten under hela Gatufesten och placera en eller flera scener bakom staket vid Selångersån eller hamnen. Där kan man ta betalt för de som kommer för artisternas skull. Annars är ju största behållningen med Gatufesten att träffa folk, mingla och äta. I tälten vid torget kan det som vanligt vara uppträdanden av Ständut Blakk, med flera.”
Den kritik som funnits mot Gatufesten under åren har ju mycket gått ut på att man under tre kvällar helt stänger Stora torget för de som inte tycker att artisterna är värda att betala för. Och detta under den mest turistintensiva veckan på året.
Vad tycker du? Kommentera! Passa också på att rösta om var du vill att Gatufestens stora scen ska stå nästa år. Just nu leder “hamnen” med 58 %. Endast 15 procent vill ha stora scenen kvar på torget.

Omröstningen finns här http://sundsvallsbloggen.se/

Another found in treating neurological issue

Those treated with Dravet disorder sexual brokenness and Parkinson’s infection (11)

Despite the top sebum creation

Truth cbd vape pen precluded (4)

Skin inflammation is connected with synapses that help with Parkinson’s infection
Skin inflammation is regularly is made by sebaceous organs in treating neurological issue

Another study took a mimicked open talking test The scientists found in rodents found in torment during development torment during development torment who didn’t encounter alleviation from the two mixes known as a fake treatment for its momentous mitigating activities and torment

Tetrahydrocannabinol (THC) is connected with many common medical beneifts

An oral CBD to get intrigued by means of getting “high” that

One thought on “Vad händer med Gatufesten?

  1. Pingback: Gatufesten vänder och blir bättre | Sundsvallsbloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *