Tommy kör igen

Tommy Jansson i brandbilen

Nu rullar den gamla brandbilen från 1937 åter på Sundsvalls gator. 

Lördag innan gatufestveckan följde jag med Tommy Jansson på en premiärtur i den gamla brandbilen, en av Stenstans största attraktioner. Det var premiär för den nya sträckningen av brandbilens tur genom stan. Tommy har anpassat turen efter den nya enkelriktningen i stan. Därför fick jag följa med när han skulle testa hur det fungerade att berätta stans historia bakvänt. Lite problem blev det på vissa ställen när husen inte passerades i den ordning Tommy var van vid. Men några korrigeringar här och där så ska det nog flyta på bra.

Att bilen väcker intresse överallt den rullar går det inte att ta misste på. Så många gånger som vi blev fotograferade på den 15 minuter långa turen, så många gånger har jag nog aldrig blivit fotograferad på en och samma dag. Och då har jag ändå varit president i USA under 2002 :).

Brandbilen

Turen med brandbilen går alltid en sväng ner till gamla järnvägsstationen (numera Casino Cosmopol), men den nya enkelriktningen av gatorna i stan tvingar ut Tommy på E4:an mellan Kulturmagasinet och Clas Ohlson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *