Köp upp konkursboet Tjacka!

Den enda person som skulle kunna rädda kvar Sundsvalls Gatufest är förmodligen Anders Tjacka. Sedan han blev bortmanövrerad från Gatufesten, (bestulen på densamma säger de värsta kritikerna), har festen inte varit den samma. Han har ju med Konsertfesten i Norrporten Arena visat att han vet vad folk vill ha och kan få en verksamhet lönsam.
Köp konkursboet och starta på nytt Tjacka! Då kan Gatufesten resa sig ur askan.

När jag publicerade mitt förra blogginlägg “Sista Gatufesten?” i torsdags förra veckan hoppades jag naturligtvis att rubriken inte skulle infrias. Visst det fanns mycket som talade för att det var katastrofalt dåligt i år, men nog trodde jag ändå att man skulle ha kraft att försöka fortsätta. Det visade sig att så inte var fallet.

Kommentarerna ramlar in på lokaltidningarnas webbplatser, och där är det många som är minst sagt irriterade över Anna Frisks uttalade att “Sundsvallsborna har valt att inte ha en Gatufest”.

“Blir jävligt irriterad när de väljer att skylla på Sundsvalls befolkning. De har själva valt att frångå det koncept som gjorde Gatufesten till en lyckad tillställning, då får man också ta konsekvenserna.
Har förståelse för att man måste göra förändringar, men det går inte att både försämra (för alla, inte bara besökarna) och samtidigt höja priset och tro att besökarna glatt betalar.” skriver signaturen PJ22 på ST.nu.

Tongångarna är desamma hos Dagbladets läsare:
“Att säga “Sundsvallsborna bär själva en del av skulden” är helt fel kundsyn. Det är inte kundernas skyldighet att komma utan arrangörernas skyldighet att skapa något som kunderna vill ha. Då kommer kunderna automatiskt.” Det skriver Fredrik Hammargården.
“Biljettpriserna avgjorde” skriver krönikören Björn Brånfelt i en kommentar.

Pär Wallgren skickade en kommentar till mig via Facebook efter min förra krönika. Han tycker också att Tjacka ska ta över och återupprätta Gatufesten:
Lagom prisbild för besökaren, intressanta (aktuella) artister och storleken gör att många (som tidigare) kan resa från hela Sverige för att se festen. Motsatsen dödar festen. Det behövs en driven och hungrig person som Tjacka för att upprätta ordningen igen.”

Nu har Pär också skrivit ett längre inlägg i frågan på SN.24.se. Där skriver han bland annat: “Höjden av dumhet var när man satte en prislapp på den traditionella gratis-onsdagen. Dagen då alla kunde mötas, utflyttade sundsvallsbor som besökande släktingar och vänner, eller de som bara har råd med en bit mat och några öl.”

En hel del kommentarer har jag också fått personligen och via mejl. Om man skulle rangordna kritiken mot årets Gatufest skulle det kunna se ut så här:

  1. För höga biljettpriser!
  2. Stort misstag att ta bort gratis-onsdagen. Det förlorade både knallar, restauranger och besökare på.
  3. Placeringen av tivolit var en katastrof.
  4. Helt fel att flytta dansbanden till Navet.
  5. Artisterna inte värda det höga biljettpriset.
  6. Fel placering av knallarna.
  7. För få restaurangtält med coverband som det varit tidigare.

Här en bild från hur det kunde se ut förr. Troligen 2006.

Bra bilder från flera års Gatufester finns för övrigt på fotografen Hans Zetterbergs webb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *