Packat på torget när stan tände till

Hyllas den som hyllas bör, det här är Kate Almroths verk – Lyslördagen. Den dag som här i Sundsvall blivit mer av inledningen till julen än 1:a advent. Mitt i det värsta höstmörkret så kommer den här dagen och lyser upp vår tillvaro.

Visst, Sundsvall Energi har hakat på som sponsor, men fattas bara det. En sådan lysande idé drar väl in några extra kulor till företaget.

Kate Almroth är ju alltid full av idéer. Det här är bara en.

Egentligen började det redan 2007, med många extra lampor som dekoration i stan inför 1:a advent. Det var året därpå som det fick namnet Lyslördag, arrangerat av På Stan Bolaget, under ledning av Kate Almroth. Som anställd på Näringslivsbolagets och SVC så leder hon även i fortsättningen arbetet med Lyslördag. Och utvecklar det naturligtvis hela tiden.

Skickligt att få hem världsartisten Helen Sjöholm till årets Lyslördag. Och nytt för i år var dansarna från Norrdans som dansade i Stadshusets fönster, både på övervåningen och bottenvåningen. En stor applåd för denna tjej med så lysande idéer.

I år måste det ha varit mer folk än något år tidigare på detta event. Det var helt packat på Stora torget, och naturligtvis också fullt på restaurangerna efteråt.

         

  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *