Några bilder från Stenstansdagarna

I år genomfördes Stenstansdagarna för femte året i rad, och med lika fint väder som vanligt. Det är något speciellt med den där första helgen i september.

Ett färggrannt blickfång i Vängåvan.

Den stora färggranna ballongen i Vängåvan blev Stenstansdagarnas blickfång i år. Där fick vi oss till livs den fantastiska historien om ingenjör August Andrés luftfärd.

För övrigt kryllade stan i ett mix av historiska och nutida upptåg. Och Stora torget var ovanligt välfyllt av salustånd med närproducerade livsmedel i Bondens egen marknad.

Jag har suttit med i projektgruppen sedan den första trevande inledningen. Redan då hade initiativtagaren Kate Almroth en vision om en stadsfest som skulle kunna växa år från år. Med aktiviteter inte bara kring torget, utan även utefter Selångersån och i hamnen. Och så har det blivit.

Från och med nästa år satsar kommunen ännu mer resurser på Stenstansdagarna, med en nyinrättad tjänst för en medarbetare som bland annat ska ansvara för denna historiska stadsfest. Så redan nu är det dags att börja planeringen för nästa års Stenstansdagar. Därför – boka ingen semesterresa i början av september nästa år. Det kommer garanterat att bli ett fullspäckat program – och vackert väder.

Paraden genom stan innehöll hästskjuts och veteranbilar.

Stilenligt klädda damer och herrar för att ha chansen att utses till herr och fru Träpatron.

Emilia Vibron Westerlund dansar på lina i Vängåvan.

Tommy Jansson körde sin brandbil som vanligt. Ett av de mest uppskattade inslagen under Stenstansdagarna.

Många extra salustånd var det på denna Bondens marknad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *